Terug naar nieuws

DAF XF 2.000.000 km op de kilometerteller

1 april 2018
DAF XF 2.000.000 km op de kilometerteller

Johan Langstraat, branchmanager DAF Dealer
Specifieke kennis en de juiste gereedschappen

Het is hier natuurlijk een komen en gaan van trucks. Maar het is echt bijzonder wanneer één van deze trucks de mijlpaal van 2 miljoen kilometer overschrijdt. Vooral wanneer het een van je vaste klanten is.

Hoe hebben wij dat voor elkaar gekregen? Het is een kwestie van regelmatig onderhoud en vervanging van die onderdelen waarvan je kunt verwachten dat ze bij een dergelijke kilometerstand moeten worden vervangen. Wij kijken altijd vooruit. Daarom hebben wij – als voorzorgsmaatregel – de koppelingsplaat, drukplaten en turbo op het juiste moment vervangen. Als deze onderdelen onderweg defect zouden raken, zouden de kosten aanzienlijk hoger zijn.

Kruisdijk Transport
De motor van onze 95XF ziet er praktisch als nieuw uit

Sinds de aflevering van de DAF 95XF in 2000 heeft er één chauffeur van Kruisdijk Transport op de truck gereden. Hij heeft de volle 2.000.000 kilometer zelf gereden (en ondertussen is de mijlpaal nog verder overschreden). Daar is hij ontzettend trots op.

De formule voor succes is een correcte en behoudende rijstijl. De chauffeur denkt zelfs dat wanneer de motor, versnellingsbak en aandrijflijn afzonderlijk zouden worden gedemonteerd, alles er zo goed als nieuw uit zou zien.

Hij rijdt nog steeds ongeveer 100.000 kilometer per jaar in de 95XF. Uiteindelijk bestaat de kans dat hij in de verzameling klassieke DAF trucks van het bedrijf wordt opgenomen.

Oplossingen voor trucks ouder dan 5 jaar - Beste prijs-kwaliteitsverhouding op het gebied van onderhoud - Beste prijs voor onderdelen - Kortingen om uw truck in topconditie te houden - 24/7 DAF International Truck Service (ITS) - Eén jaar garantie op alle onderdelen en montagekosten

Terug naar nieuws