Terug naar nieuws

Accu's

22 mei 2018
Accu's

De functie van de accu's van trucks zijn veranderd: van een simpele startaccu tot een meer veelzijdig en ondersteunend product. Klanten eisen steeds meer capaciteit omwille van hun comfort. Bijvoorbeeld voor aircosystemen, magnetrons en tv's.

De accu's van trucks worden steeds meer aan trillingen blootgesteld. Dit geldt ook voor Euro 6 trucks. Daar zijn de accu's aan de achterzijde van het chassis geplaatst, waar sterkere trillingen optreden. Een hoog stroomverbruik en veel trillingen kunnen samen de levensduur van accu's drastisch verkorten.

In dat geval is de best mogelijke oplossing deze te vervangen door nieuwe DAF Originele SHD Endurance 230Ah- of 185Ah-accu's.

DAF Accu’s

De DAF Originele SHD Endurance Accu's met EFB-technologie garanderen de hoogste kwaliteit. Dit is waarom:
- Het mengelement voor een betere zuurcirculatie in de accu, waardoor de accu beter bestand is tegen diep ontladen en de laadomstandigheden beter zijn.
- Extra lijm tussen de loodplaten en de aansluitingen, wat leidt tot een hogere trillingsbestendigheid en een langere levensduur.
- Wij hebben extra loodplaten toegevoegd (230 Ah en 185 Ah). Hierdoor zijn de reserve- en startcapaciteit toegenomen.

Onderhoud

Preventief testen en opladen zorgen voor een optimale levensduur van de accu. Het is zinvol om uw accu regelmatig te controleren en op te laden omdat de accuspanning ongemerkt tot een kritisch niveau kan dalen. Zowel hoge als lage temperaturen zijn van invloed op de capaciteit en de levensduur van de accu. Wanneer de spanning tot onder 12,5 V daalt, is opladen cruciaal om de accu in goede conditie te houden.

Terug naar nieuws