Terug naar nieuws

Bereid u voor op de kou

27 september 2018
Bereid u voor op de kou

Maximale inzetbaarheid, ook bij koud weer: dat is uw doel. Hier volgen enkele nuttige tips.

Bandenspanningsalarm Als u naar koudere (noordelijke) gebieden rijdt, daalt de temperatuur en verandert de bandenspanning. Met een bewakingssysteem houdt u een oogje in het zeil. Goed om te weten: met de juiste bandenspanning bespaart u brandstof (tot 3% per afwijkende bar). Met de juiste bandenspanning verkleint u de kans op een ongeluk met 10%. Een lage spanning zorgt voor een langere remweg, terwijl de juiste spanning de levensduur van uw banden verlengt.

Ruitensproeiervloeistof met antivries Controleer de ruitenreinigingsvloeistof voordat het gaat vriezen. Ruitenwissers drogen uit tijdens de zomer, waardoor ze mogelijk moeten worden vervangen. Zo weet u zeker dat ze goed werken wanneer u ze het hardst nodig heeft.

Accu's Accu's zijn essentieel voor de prestaties van diverse onderdelen van uw truck, inclusief comfortverhogende accessoires in de cabine. Accu's produceren in koude omstandigheden 30% tot 50% minder energie.

Winterbanden In bepaalde Europese landen zijn winterbanden vanaf oktober verplicht. Controleer dit van tevoren.

Accessoires waarmee u warm blijft in de cabine Wij verkopen hoogwaardige DAF Merchandise in onze shop, zoals winterjassen, sjaals en thermosflessen om warm te blijven in de cabine. Ga naar www.DAFshop.com!

Last but not least: zorg ervoor dat uw DAF Dealer uw truck controleert en voorbereidt op de koude maanden. Zij zijn tenslotte de beste vriend van uw truck – zowel op als naast de weg!

Terug naar nieuws