Terug naar nieuws

Zorg ervoor dat uw accu's goed werken

26 januari 2017
Zorg ervoor dat uw accu's goed werken

Accu's hebben het zwaar te verduren tijdens de winter. U moet op hun goede werking kunnen vertrouwen. Zo simpel is het.

Onderzoek heeft aangetoond dat accu's de op 3 na grootste oorzaak van truckpech zijn. Geen wonder dat dit van het grootste belang is tijdens de winter, niet alleen voor het starten van de motor, maar ook om allerlei boordsystemen te laten werken. Het verlengen van de levensduur van accu's en het voorkomen van ongeplande stilstand (en kosten) zijn van essentieel belang. Daartoe staan er een scala aan belangrijke producten en services tot uw beschikking: accucontroles, acculaders, accuspanningsbewakers. Wat goed is voor uw accu's, is ook goed voor een probleemloze rit!

Hieronder vindt u enkele tips die u in staat stellen de levensduur van accu's te verlengen en ongeplande stilstand en kosten te voorkomen. U zult een warme winter meemaken!

• Laad uw accu's regelmatig op, zo mogelijk tijdens een nachtelijke stilstand of tijdens stilstand in het weekend. Vaak wordt de accu van een truck ten gevolge van de verschillende stroomverbruikers niet 100% opgeladen tijdens de normale rijtijd. Accu's die 100% zijn opgeladen, besparen brandstof en hebben een aanzienlijk langere levensduur. TRP biedt een professioneel assortiment acculaders waarmee uw accu's in slechts enkele uren volledig kunnen worden opgeladen.
• Schakel stroomverbruikers uit als ze niet nodig zijn, met name als de motor is uitgeschakeld. Schakel binnen- en buitenverlichting uit als deze niet nodig is en gebruik uw accessoires verstandig.
• Wees voorzichtig in de winter wanneer de temperatuur tot onder de nul graden daalt. De accucapaciteit neemt bij 0 graden al 40% af. Dit geldt voor zowel oude als nieuwe accu's.
• Vraag ons een accuspanningsbewaker te monteren om uw accu tegen diepe ontlading te beschermen. De accuspanningsbewaker zal de voeding naar uw verbruikers uitschakelen wanneer de spanning naar een lagere waarde dan 22 V daalt. Hierdoor kan de motor altijd de volgende keer worden gestart.

Bekijk onze online TRP eCatalogus voor het complete assortiment accu's, laders en accessoires. Houd uw accu's in perfecte conditie, verleng de levensduur van uw accu en bespaar kosten. Laat uw accu's nu in onze werkplaats controleren om ongeplande stilstand en kosten te voorkomen.

Terug naar nieuws